Love is in the hair

Love is in the hair

måndag 12 januari 2015

Birkinväskan

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9a/Hermes_Birkin.JPG 


Birkinväskan är en känd väska från franska Hermès namngiven efter den brittiska skådespelerskan Jane Birkin.
Enligt filmregissören Andrew Litvack hamnade Birkin av en händelse bredvid vd:n för modehuset Hermès på ett flygplan, och råkade då tappa ut innehållet ur sin väska på golvet. Vd:n och Birkin började prata och det slutade med att hon fick skissa sin drömväska på ett papper. Tre år senare, 1984, lanserades Birkinväskan.
Idag är det vanligt att väskan kopieras och det är ofta mycket svårt att skilja en kopia från den äkta varan. Den äkta väskan har dock ett serienummer ingraverat på låset.
Priset på en Birkinväska är minst 7500 dollar, men kan kosta betydligt mer, beroende på material, och det är ofta några års väntetid. I New York, såldes en väska på en auktion för 64 800 dollar år 2004. Den var i svart krokodilskinn med specialdesignat lås med diamanter infattade i vitt guld.

Detta är vad som står på Wikipedia om man söker information. En rolig liten historia om hur en vanlig flicka som tappar innehållet i sin väska på golvet, får möjligheten att skissa sin egen drömväska... och blir känd till på köpet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar