Love is in the hair

Love is in the hair

tisdag 2 december 2014

Acerola
 http://www.harologi.se/webbshopimages/164_1284462663____________acerola_jpg.jpg

Onsdag morgon, sitter med levande ljus och barnen har precis gått till skolan. Minstingen ligger fortfarande och sussar i sängen. På tvn pratar de om Chicken Race i riksdagen, herregud säger jag!

Näsan rinner och jag laddar kroppen med c-vitaminer för att inte bli förkyld.

Acerola (Malpighia punicifolia L.)

Acerola är även känt som Barbados körsbär eller Antilles körsbär. Acerola är ett smalt träd med buskar som växer upp till 5 meter i de torra delarna av regnskogen. Träden producerar en ljusröd frukt som är cirka 1-2 cm i diameter. Den mogna frukten är saftig med en syrlig smak. Acerola växer både naturligt och odlas i nordöstra Brasilien. I Brasilien är Acerola-juice lika vanligt som apelsinjuice är i Europa.

Ända tills frukten Camu Camu dök upp på kartan över C-Vitaminrika livsmedel ansågs Acerola vara den rikaste naturliga källan till C-Vitamin. Vanliga apelsiner har ett C-Vitamin innehåll på ca 0,05% C-Vitamin i en skalad apelsin. Acerola kan innehålla upp till 4,5% C-vitamin.

Vitamininnehållet varierar beroende på vart Acerolan växer, mogenhet, säsong och klimat. Desto mognare frukten är desto mindre C-Vitamininnehåll har den, därför skördar man Acerola medan frukten fortfarande är grön. Acerola innehåller förutom Vitamin C dubbelt så mycket magnesium, Vitamin B5 och kalium som Apelsiner. Acerola innehåller också Vitamin A i mängder från 1290 mcg till 3750 mcg/100g jämfört med morötter som innehåller 3300 mcg/100 g.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar