Love is in the hair

Love is in the hair

söndag 16 oktober 2011

Att binda en krans av ljung.


I dag har vi bundit en Ljugkrans! Det är inte så svårt, och har inte så mycket med hår att göra men... det är ett annat intresse jag har. Jag tycker om att grejja med händerna och skapa saker? Det är väl därför jag är frisör:) 


Innan vi började gick vi ut i skogen och skaffade material. Det var i detta fall olika typer av mossa. Den var i början tänkt till att pryda adventsstaken till jul... men kom till att användas till något helt annat.


När vi kom hem började vi kratta löv och busken i bakgrunden blev ansad. Av de urrensade grenarna som Isabelle tog tillvara på började vi att binda stommen till kransen. Vi använde en mellantjock ståltråd för att kransen skulle bli stabil.


Det gick åt två krukor ljung till denna stora krans.Ljung , vitmossa och grönmossa fästes växelvis på stommen med en grövre sytråd.


Vips så satt den på väggen!
Det snyggaste hade varit att ha kransen sittande på den vita väggen, men den gick inte att fästa. Istället blev det bredvid entren. Det får duga.
 

Vi passade på att göra några stommar till när vi ändå var på gång. Tänk va praktiskt till jul, bara ta bort ljungen och den gamla mossan så kan vi pynta dom med tex enris eller vad vi nu vill ha. Testa att göra en krans du också så ska du se vad kul det är!

1 kommentar:

  1. Hej!
    Jättefin och annorlunda krans.
    Hälsningar
    Renata

    SvaraRadera