Love is in the hair

Love is in the hair

torsdag 30 oktober 2014

Vitaminboost


Vad passar bättre denna årstid att bjuda på än: Färskt ingefärste med honung och citron.
Eller kanske en Aceroladrink fullproppad med c-vitamin och antioxidanter.


Så här i förkylningstider kan det vara bra att vidta extra åtgärder för att hålla sitt immunförsvar i toppform.  Att sova ordentligt, röra på sig och äta bra mat är förstås det viktigaste faktorerna för ett bra immunförsvar, men vissa livsmedel kan förbättra dina chanser att hålla dig frisk ytterligare. Ett av dem är ingefära, roten som har används i Kina i över 2000 år för att bota olika sjukdomstillstånd.

 Enligt University of Maryland Medical Center (UMMC) har ingefära traditionellt används för att behandla många olika sjukdomstillstånd, bland annat matsmältningsproblem, illamående, hjärtsjukdomar, ledsjukdomar, kolik och örten tros även ha positiv verkan på huvudvärk, PMS, mensvärk, förkylning och influensa.

Ingefärste med citron och honung

Ingredienser:
2 dl vatten
Några cm riven färsk ingefära
½  – 1 pressad citron
1 msk honung
Gör så här:
Häll upp vattnet i en kastrull, riv i önskad mängd färsk ingefära och en halv, eller en hel färskpressad citron. Koka upp och stäng av värmen så får teet sjuda på eftervärmen. Ta en ordentlig matsked med honung och ställ ner i kastrullen. Låt teet stå och dra i minst 5-10 minuter. Sila bort ingefäran och drick. Drick gärna en till två gånger om dagen för att förebygga eller behandla en förkylning.


Acerola Drink
Information
Naturligt C-vitamin i pulverform. Blandas med vatten till en välsmakande och uppfriskande dryck.
Finns att köpa hos mig i salongen.


Här kan du läsa om Renee Voltair

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar