Love is in the hair

Love is in the hair

måndag 6 maj 2013

Ombre Nature


   Ombre Nature 


Ombre är ett franskt ord och betyder skugga. Denna färgteknik gör att färgtonerna glider i varandra så att man får en  naturlig look. Ett lite mindre glamorös ord att använda sig av är utväxttrenden.

Har du en ljusare färg i längderna kan du med fördel låta din egen färg i hårbotten komma fram för att få en mörkare bas i botten. Det kan ju va bra att på så sätt även spara lite på kvaliten ibland.

Är du som många andra skandinaver cendrefärgad eller även kallad råttfärgad, så kanske du måste färga en mörare utväxt för att på så sätt få en skuggeffekt i hårbotten.

Förövrigt på frisyrfronten så  är det väldigt lite kort hår just nu. Page, mellanlångt och långt hår dominerar.

Vårsolen har börjat värma. Tänk även på att detta för med sig att färgade hår tappar sin glans fortare och guldiga och röda pigment tränger fortare fram. Ett smart tips är att lägga in lite slingor i håret. Sommartid brukar jag ofta färga en eller ett par toner ljusare än på hösten och vintern.

Maj månad så är det mycket att göra i salongen. Pingst, skolavslutning, student och 17 maj mm. Detta är bara kul:)) men...tänk på att boka frisörtid i god tid för att få den tid som passar.  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar